Főpásztori körlevél
Rožňavský biskup Ľudovít (Lajos) sipeki vydal 30.08.1912 pastiersky list, ktorý sa tematicky viaže k úmrtiu jágerského arcibiskupa Samassu. V ďalšej časti informuje o dobročinných príspevkoch a daroch, ktoré budú použité pre detské opatrovne. Dr. Pavol (Pál) Véner, opát - kanonik, pôsobí ako riaditeľ Krajinského detského opatrovateľského spolku kresťanskej lásky (Keresztény Szeretet Országos Gyermekvédő Műve Egyesület).