A budapesti Népopera
Správa o úspešnom vystúpení speváčky Márie Bazilidesz v postave manželky Márkiho v opere Mária, dcéra pluku (Mari az ezred leánya) v Národnom divadle v Budapesti (MR) 2.09.1912. Mária Bazilidesz sa vrátila do súboru po dovolenke v rodisku [Jelšava].