Tanügyi előléptetés
Pomocná profesorka Gizela (Gizella) Maszny, ktorá pôsobí na Evanjelickej a.v. meštianskej dievčenskej škole v Košiciach bola v septembri 1912 vymenovaná ministrom za riadnu profesorku školy a bol jej zvýšený plat (priznali jej 1400 korunovú ročnú podporu).