A dobsinai jégbarlangról
Oznámenie o ukončení turistickej sezóny v ľadovej jaskyni pri Dobšinej (RV). Samotná jaskyňa bude od 1.10.1912 uzavretá, okolie jaskyne od polovice októbra. Počet návštevníkov jaskyne klesol začiatkom septembra, pretože sa ochladilo a bolo daždivo.