Tanügyi megbizás
Minister vzdelávania vymenoval Konštantína (Szilárd) Schrancza za učiteľa spevu na Štátnej meštianskej dievčenskej škole v Dobšinej v septembri 1912. Pôsobil ako učiteľ na Obecnej škole v Dobšinej.