A Sajó és Rima áradása
V dôsledku prudkých dažďov sa v polovici septembra 1912 zvýšili vodné hladiny riek Slanej a Rimavy a v nižších úsekoch tokov sa vyliali. Spôsobili mnohé ťažkosti aj vzhľadom na prebiehajúce vojenské cvičenia.