Homonna kiváltságlevele - D-s. [= Dudás, Július], 1861-1911
Text listiny výsad Humenného, ktoré obdržalo roku 1638 od kráľa Ferdinanda III. Táto listina ešte nebola zverejnená ani v monografii o Zemplíne. Preložil ju autor článku. Vznik dokumentu datovaný v Bratislave 17.03.1638. Listina umožňuje 2x ročne organizovať krajinské trhy. Presne stanovené podmienky kedy a za akých okolností ich možno organizovať. Listinu výsad Humenného vymohol od kráľa gróf Ján Drugeth