Multak emléke - Doby, Anton, Földy
Článok venovaný dejinám uhorského rodu "Czobor" od r.1465 do r.1771, kedy zomrel posledný potomok rodu. Mihály Czobor bol hl.kapitánom hradu Budín od r.1465-1476. Syn Imrich bol hlavným županom Medzibodrožia - 3 sa ženil. Jeho dcérou bola Alžbeta Czobor, manželka palatína Juraja Thurzu. Od r.1616, po smrti manžela prevzala jeho úrad palatína. Musela značne podporovať literátov, nakoľko jej osoba je zachovaná v mnohých lit.dielach prostredníctvom dedikácie. Zomrela r.1661. Dedičom je brat Martin, ktorý sa oženil s Uršulou Nádasdy. Mal syna Imricha III., syna Valenta, ktorý sa r.1652 stal grófom.Manželku mal dcéru hl.župana Zemplína Kristínu Senyei. Syn Adam (1645-1692) vojvodca, mal za manželku Barbaru Erdédy. Ich syn Marek zomrel r.1729, bol zradcom, bojoval na strane labancov proti kurucom. Jeho syn, ktorý ako posledný z rodu zomrel r.1771 bol zhýralec a majetky stratil.