Kir. tanfelügyelőségi kirendeltség Homonnán
Informtívny článok o tom, že hl.župan Zemplínskej župy gróf Vojtech Hadik vzhľadom na rozsiahlosť severnej časti Zemplína sa pričinil o to, že ministerstvo náboženstva a školstva tu zriadilo expozitúru župného školského inšpektorátu. Jej poslaním bude o.i. vychovávať a usmerňovať v smere maďarského cítenia.