Urnapja
Rímskokatolícka cirkev usporiada 11.06.1903 v Humennom sprievod na počesť Božieho tela (cirkevný sviatok), ktorý sa datuje od r.1264. Zaviedol ho rímsky pápež Urban r.1264 na počesť sv.oplátok, ktoré sú stelesnením Božieho tela.