Mozgószinház Rozsnyón
Správa o založení kina (mozgószinház) v Rožňave dvoma miestnymi podnikateľmi - Ľudovítom (Lajos) Vajnerom a Štefanom (István) Munkom. Prvé predstavenie má byť v nedeľu 27.10.1912 vo veľkej sále radnice.