Trachoma Rozsnyón
V časti mesta Rožňava zvanej Pallag sa rošírila epidémia trachomu - nákazlivého zápalu očných spojiviek v septembri 1912. Úradný mestský lekár vydal opatrenia na zabránenie rozšíreniu nákazy.