Nyilt levél - Thomán, Dávid
Otvorený list bývalého hlavného lekára zemplínskej župy Dávida Thomána, ktorý roky pôsobil v Humennom, ku riaditeľovi židovskej obecnej školy v Humennom Samuelovi (Samu) Lengyel, aby sa zaoberal nevysporiadaným testamentom mecénky tunajšieho žid.školstva, ktorá zanechala dom na Hlavnej ulici v Humennom pre obecnú školu s podmienkou, že bude rozšírená o 5.a 6. ročník dievčenských tried. Dr.Thomán ako dlhoročný lekár menovanej bol poverený vykonávateľ závete, ale odchodom do dôchodku a odsťahovaním sa z Humenného odovzdal celú záležitosť židovskej školskej stolici v Humennom. V článku je spomenuté, že riaditeľ S. Lengyel sa v tom čase menoval Leitner.