A Kranzthor ügy - Lengyel, Samuel
Odpoveď riaditeľa židovskej školy Samuela (Samu) Lengyela na list Dr. Dávida Thomána ohľadom nevysporiadanej závete mecénky židovského školstva v Humennom Karolíny Kranzthor. Riaditeľ nemá prístup k riešeniu tejto otázky, nakoľko celú záležitosť má v rukách židovská školská stolica. Židovskej obecnej škole z testamentu vyplýva, že v deň narodenia menovanej mecénky sa má usporiadať každoročne spomienková slávnosť. Túto podmienku riaditeľ školy plní.