Felhivás a n. é. közönséghez
Požiadavke zo strany rodičov humenských dievčat o umožnenie ich ďalšieho vzdelávania (t.j. trieda meštianskej školy) bude realizovaná v októbri 1909 formou kurzu, ktorý začne v októbri 1909 v Humennom. Náplň kurzu: literatúra, umenie, praktické hospodárske činnosti. Bližšie informácie je možné získať u profesora meštianskej školy v Humennom Benjamína Jakaba.