Mándi Mándy István - Thomán, Dávid 1838-1913
Úvodník venovaný spomienke na Štefana Mándi Mándyho, ktorý dlhé roky pôsobil v Humennom a spolu s Kolomanom Derencsényim sa zaslúžil o vznik a rozvoj matkocirkvi evanjelickej reformovanej cirkvi (kalvínov) v Humennom, kde dlhé roky bol jej činovníkom (kurátor atď.)