Tüzesetek
Správa o požiarok v regióne. 11. októbra vyhoreli dva domy v Ňagove. 20. októbra 1909 vzbĺkol požiar v dome Pavla Pápayho, kde mal aj sklad obchodu. Pri hasení požiaru boli len dvaja synovia grófa Andrášiho s Júliusom Édesom. 20. októbra požiar vzbĺkol v obci Modra, kde zhorelo 14 obytných domov nakoľko v čase požiaru obyvatelia boli na poliach. Gróf Gejza Andráši daroval poškodeným 300 korún na prvú pomoc.