Kérelem a Felvidék főtisztelendő r. k. papsághoz
Hornouhorské múzeum [Košice] získalo od spišského biskupa A. Párvyho mnoho rezbárskych artefaktov, 5 starobylých oltárov (1 zo stredoveku). Múzeum vyzýva všetkých rímskokatolíckych duchovných aby sakrálne predmety, ktoré už nevyužívajú, aby odovzdali do múzea, kde bude o nich postarané a budú sprístupnené verejnosti.