Az iparosok továbképző tanfolyam megnyilt
Glosa kladne hodnotí situáciu v Humennom v decembri 1909, kedy sa podarilo pritiahnúť remeselníkov do kurzu pre ďaľšie vzdelávanie, ktoré organizuje Humenská štátna rezbárska škola. Najviac sa prihlásilo kamenárov, ba prihlásili sa aj dvaja starší stavební podnikatelia.