Nyilt levél : Dr. Thomán Dávid úrhoz a Ferencz József rend lovagja - Muhoray [= Dudás, Július], 1861-1911
List adresovaný penzionovanému lekárovi Dr. D.Thománovi, ktorý dlhé roky pôsobil v Humennom, z pera riaditeľa Humenskej ezpozitúry župného školského inšpektorátu. Snaha o získanie informácií od Dr. Thomána o činnosti humenského Kasína, ktoré bolo založené v roku 1835. V čase Bachovho absolutizmu (1851-1859) bola činnosť pravdepodobne pozastavená - chýbajú zápisnice