Újszomotori állapotok
Kritika verejného a spoločenského života v obci Žalobín v máji roku 1912. Spor medzi notárom Vojtechom (Béla) Úbreczkym (podozrivý z peňažitých machinácií) a farárom Bartolomejom (Bertalan) Benkő (podozrievanie z podobných praktík v rámci peňažného družstva).