A sorozás
Správa o tom, že vojenské odvody sa uskutočnia v Uhorsku v dňoch 12. augusta - 5. októbra 1912. V čase židovských, gréckokatolíckych sviatkov sa v mieste, kde je väčšia časť obyvateľstva príslušnej konfesie, nesmú odvody konať.