Útlevéllel is tilos a kivándorlás
Informácie o zákaze vysťahovalectva z Uhorska, ktorý na základe rozhodnutia ministerstva vnútra č. 192000/1912 platí pre všetkých mužov, ktorí podliehajú vojenskej povinnosti. Títo sa nesmú vysťahovať ani s platným pasom.