A homonnai kereskedelmi iskola
Informíácia o tom, že Sátoraljaujhely ako župné mesto, má záujem o prevzatie vyššej obchodnej školy z Humenného. História školstva v Humennom na prelome 19. a 20.storočia. Obchodná škola bola postavená z vlastných zdrojov. Pred 37 rokmi [r.1876] vznikla meštianska škola a o 15 rokov [r.1891] pri nej aj vyššia obchodná škola. Zoštátnenie prebehlo pod podmienkou toho, že nikdy nezanikne