Csak egy szembeállitás
Kritika článku uverejnenom v týždenníku Homonna és Vidéke 16. februára 1913, ktorý nevhodne píše o výmene na poste hlavného slúžneho. Odstupujúci M. Harasthy patrí medzi zakladateľov samotných novín. O nastupujúcom T. Maloanyovi píšu ako o tom, ktorý konečne nastolí poriadok na tomto poste