Halálozás
Správa o smrti podnikateľa s drevom Filipa Proppera z Humenného, ktorý 3. mája 1913 zomrel vo veku 58 rokov. Menovaný bol veľmi činorodý: bol členom zákonodarnej komisie Zemplínskej župy, členom mestského zastupiteľstva v Humennom, predstaviteľ židovskej náboženskej obce v Humennom, angažoval sa v školskej stolici, bol v predstavenstve živnostenského kruhu, v riaditeľskej rade filiálky Sečovskej sporiteľne a vo viacerých dobročinných spolkoch.Menovaný mal 6 detí. Pohreb sa uskutočnil 4. mája 1913 v Humennom.