A kassai püspok Homonnán - Old riporter
Referát o začatí birmovnej cesty košického rímskokatolíckeho biskupa po severnom Zemplíne. Do Humenného došiel 19. mája 1913. Uvítací ceremoniál. Návšteva kalvárie. Ubytovanie u grófa Alexandra Andášiho (Sándor Andrássy) v humenskom kaštieli.