Nagy tűz
Správa o veľkom požiari v obci Hankovce [24. júla 1913]. Požiar vznikol v stodole, ktorá bola obvodovými múrmi spojená s ďalšími troma. Obyvateľstvo bolo v čase požiaru na poliach a tak ich opozdený návrat už nemohol pomôcť. Vyhorelo vcelku 41 obytných domov aj so zariadením a vybavením domácností. Škody ešte neboli celkove vyčíslené.