A legujabb árvíz
Správa o veľkej povodni, ktorá vznikla 1.08.1913 následkom hustého dažďa. Horské potoky sa rozvodnili a brali so sebou všetko čo im prišlo do cesty. Následne Laborec sa vylial v oblasti Humenného a Hažína nad Cirochou. V Humennom bola zaliata Hrnčiarska ulica až po ústie Kossuthovej ulici. Jeden pilier mosta cez Laborec poškodený a tak četníci strážili most, aby cez neho neprechádzali vozy. 2. augusta 1913 voda trochu ustúpila, škody zatiaľ neboli vyčíslené.