Adókivetés
Správa o tom, že v auguste 1913 prebehne zdaňovanie nových obchodných a priemyselných odvetví a podnikov. Harmonogram termínov prejednávania návrhov podľa miest: Humenné (14,16.,18.,19. augusta), Vranov (6.-7. augusta), Michalovce 11.-12. augusta).