A kivándorlás tetőpontja
Správa o stúpajúcom trende vysťahovalectve zo Zemplínskej župy v roku 1913. Viacčlenné skupiny ľudí bez dokladov, napriek opatreniam colníkov, odchádzajú za prácou do Ameriky.