Élelmiszer vizsgálat
Správa o tom, že policajný radca Július Durcsinszky vykonal v Humennom koncom augusta 1913 kontrolu potravín. Odobral vzorky mlieka, masla, múky a pekárenských výrobkov. Vzorky odoslal do Košíc na hygienickú stanicu (vegyvizsgáló állomás).