Mester és továbbképző tanfolyam
Správa o tom, že Humenská odborná škola na pletenie košíkov [ktorá bola zriadená namiesto humenskej drevárskej priemyslovky] na školský rok 1913/1914 nemá prihláseného ani jedného žiaka. Riaditeľ, za účelom zachovania školy, sa rozhodol organizovať kurzy pre majstrov ako aj kurzy na ďaľšie vzdelávanie odborníkov (stolárov, krajčírov atď).