Nagy példa kis okulás - K. J.
Úvodník prináša informáciu o veľkej úmrtnosti na tbc. Ročne v Európe sa nakazí a zomrie okolo 700 tisíc ľudí. Väčšia úmrtnosť je v Uhorsku ako v Nemecku, Francúzsku či Anglicku.