Kivándorlás
Informácia o vysťahovalectve zo Zemplína v apríli roku 1914. Vysťahovalo sa 548 osôb, vrátilo sa 201. O cestovný pas požiadalo 500 jedincov, z čoho bol zrealizovaných 467. Odmietli 33 osobám vydať cestovný pas