Veszet eb
Správa o výskyte besnoty v Humennom v júni 1914 a následne bola vyhlásená karanténa v meste. Išlo o besného psa (foxteriera) Dr. J. Szekeráka. Pes pohrýzol viacerých psov v meste a tak majiteľ bol nútený ho odstreliť. Následné vyšetrenia poukázali na to, že pes mal besnotu.