A zsidó hitközség és az iskola kérdés - Barna, Ondrej
Úvodník sa zaoberá témou židovskej obecnej školy v Humennom, ktorá v roku 1914 je v dezolátnom stave (60 rokov trvania). Jej zriaďovateľom je židovská náboženská obec. Priestorovo ani kapacitne nestačí požiadavkám doby. V škole sú 4 triedy a 260 žiakov.