Főhercegi vendég városunkban !
Referát z pracovnej návštevy mladšieho brata následníka trónu, veľkokniežaťa Karola Alberta, v Humennom 25.06.1914. Bol ubytovaný v hoteli Stefania pri všetkej skromnosti. Bol účastníkom 12 člennej vojenskej skupiny, ktora sa zúčastnila vojenského cvičenia v oblasti priestoru Sanok-Humenné. Menovaný je 24 ročný študent viedenskej vojenskej školy "Kriegschule".