Értesités - Meczner, Gyula; Farkas, Mária
Texty, ktoré zverejňuje hlavný župan Zemplínskej župy a referentka rýchlej pomoci "Auguszta, Budapest" ohľadom zbierky peňazí a šperkov, ktoré sa vymieňajú za železný krúžok, ako symbol a doklad o podpore "Aranayt vasért" [Zlato za železo]. Šperky budú zaslané do centra v Budapesti a peniaze zostanú v župnom meste (Sátoraljaujhely) a rozdelia sa tak, že 10% pôjde na ovocie pre vojakov a ostatné na podporu doma zostávajúcich rodín bez živiteľov, ktorí narukovali do vojny. Menoslov darcov, ktorí na prvej schôdzi odovzdali šperky (39) a peniaze (618 korún). Menoslov žien, ktoré boli poverené touto prácou za jednotlivé okresy Zemplína