Fiui kegyelet
Informácia o tom, že na adresu riaditeľa-učiteľa židovskej obecnej školy v Humennom Samuela Lengyela, došiel v septembri 1917 finančný dar 500 korún od Davida Leidermana z Budapesti. Dar rozdelený nasledovne: 200 korún pre chudobu židovskej náboženskej obce v Humennom, 100 korún pre chudobných žiakov židovskej obecnej školy, 100 korún pre chudobných žiakov meštianskej školy v Humennom a pre chudobu mesta 100 korún prostredníctvom mestského zastupiteľstva