Nagy tűz Kálnarosztokán
Správa o veľkom požiari v Kalnej Roztoke 17.-18. novembra 1917. Vyhorel majetok statkára Leopolda Tyrolera - t.j. celý chov hovädzieho dobytka a celé gazdovstvo. Škoda vyčíslená na niekoľko sto tisíc. Z poistenia škody nebudú nahradené. Kalná Roztoka patrí pod četnícky obvod Stakčín a keďže tu pracujú aj ruskí zajatci, bolo by potrebné zriadiť aj vojenské hliadky.