Nagy birtokvásárlás
Správa o kúpe veľkostatkov na Zemplíne: veľkoknieža Lipót-Salvator kúpil lesný statok v Runine od Bodóga Neubergera a syna. Hlavný slúžny Tomáš Malonyay kúpil od veľkostatkára Alexandra Weinbergera veľkostatok v katastri obce Betlenovce (dnes časť Michaloviec) za 1 milión 800 tisíc korún