Öngyilkoság
Správa o tom, že vo Veľkej Poľane [dnes zaliata dedina : vodná nádrž Starina] spáchal samovraždu slúžny Dezider (Dezső) Podhájeczký v apríli roku 1918. Dôvod bol pravdepodobne alkoholizmus. Nezistili sa však v úrade žiadne nezrovnalosti.