Zrinyi Miklós a szigetvári hős és Kassa városa - Kemény, Ľudovít
Archívne dokumenty zachované v archíve mesta Košíc o rode Zrínyi. V 16.storočí Mikuláš Zrínyi, kráľovský pokladník zvolal do Bratislavy kráľovské slobodné mestá (13. februára 1564).