Csendélet a homonnai közkorházban
Kritika nemocničnej starostlivosti vo verejnej nemocnici v Humennom v júli roku 1918. Na čele nemocnice stoja hlavný lekár, zástupca, právnik, inšpektor, samotná nemocnica podlieha župnému vedeniu a napriek tomu správkyňa Ida Téglás odcudzila 150 kg múky, stratili sa šaty z mŕtveho a pod.