Gróf Széchényi György főispán nyilatkozata a raziárol - Széchényi, [Juraj] 1889-1938
Razia policajná, ktorá sa konala na Zemplíne v lete roku 1918 nebola zameraná proti konfesiám, ako si to vysvetlila židovská náboženská obec, ktorá interpelovala u ministra vnútra, bez toho aby sa obrátili na župana, či hlavného slúžneho