Orosz hadifoglyok kicserélése
Správa o tom, že sa pripravuje výmena zajatcov. Hhumenský tábor ruských zajatcov sa má presťahovať do Szatmáru. Vzhľadom na tzv. karpatskú podpornú akciu" (kárpáti segitő akció") by však bolo žiadúce podľa pisateľa, aby pre pomocné poľnohospodárske práce boli zajatci menení priamo z Humenného a nie prostredníctvom Szatmáru.