Z. Szinán...
Referát z osláv svojbytnosti 15. marca 1901 v Snine. Po hymne slávnostnú reč mal notár zo Stariny Ján (János) Dancs o ídeách tohto sviatku. Nasledovali recitácie: Ján Varga, Alexander Márton, Vojtech Stephán a Július Horváthy.