Áthelyezés
Správa o personálnych zmenách v mukačevskej diecéze. Gréckokatolícky kňaz Mikuláš (Miklós) Máthé ukončil pôsobenie v Lastomíri a bol menovaný do Bereg-Rákos (dnes Ukrajina) v marci roku 1901.