Dobrzanszky Adolf meghalt
Nekrológ o buržoáznom politikovi a priekopníkovi ukrajinského národného obrodenia, ktorý sa narodil 18. decembra 1817 na Zemplíne v obci Rudlov. Študoval o.i. v Levoči a Rožňave. Zomrel v Insbrucku 19. marca 1901.m